2010. október 28., csütörtök

A második sajtótájékoztató - Harsavin volt a vendégünk

"...az a legfontosabb, hogy összeszokjon a csapat, és töretlen lelkesedéssel lépjünk pályára"

2010. 10. 13-án már robog is tovább az idei bajnokság, így a hétfői balul sikerült mérkőzés miatt kár is keseregni, a csapat esélyt kap a javításra. Kedd este, a mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatón a Messi AS jobb szélső védője, a csiszolatlan gyémántnak tartott - s a sokak által csak Harsavinnak nevezett - Harsányi Ádám válaszolt kérdéseinkre.

Kb:-Az első mérkőzésen minimális, egy gólos vereség, bíztató játék. Ezzel szemben a második mérkőzésen átgázoltak a csapatán. Mi történt?
HÁ:-A legjobb kifejezés: a bőség zavara. Az első mérkőzésen nem igazán tudtuk variálni a taktikát, azzal kellett beérnünk, amink volt és így fegyelmezetten játszottunk. Most azonban rengeteg lehetőségünk volt, minden posztra jutott megfelelő játékos, de mi mintha mégsem találtuk volna meg egymást a pályán, amit a rutinos, összeszokott ellenfelünk jól ki is használt.
Kb:-Kívülről nézők ezrei láthatták a mérkőzést, milyen volt belülről át is élni?
HÁ:-Őszintén szólva egy kissé kínos. Sajnálom a szurkolókat a kritikán aluli teljesítményünkért, de biztosítom őket arról, hogy az idény előrehaladtával ismét a győztes, és nem pedig a szépitő találatért fogunk hajtani.
Kb:-Holnap pedig már bizonyítani is lehet, hiszen itt a harmadik mérkőzés, az ellenfél pedig a Dorozsma. Mit vár a mérkőzéstől?
HÁ:-Szoros meccsre számítok. Ellenfelünk hasonló cipőben jár mint mi, így mindent meg fognak tenni, hogy bizonyítsanak, tehát nem szabad alábecsülnünk őket. Ugyanakkor ha elkapjuk a fonalat, és látunk is majd a pályán, nem pedig csak nézünk, akkor egyértelműen mi leszünk fölényben.
Kb:-Holnap ilyenkorra már okosabbak leszünk... na de térjünk vissza egy szóra előző ellenfelükhöz. A Szt. Imre Kollégiummal Önt is rendre hírbe hozták a nyáron. Tulajdonképpen már csak az orvosi vizsgálatok voltak hátra, amikor hirtelen visszatáncoltak a szerződtetésétől. Milyen érzésekkel lépett pályára ezek után?
HÁ:-Nagyon bíztam abban az igazolásban, és őszintén szólva eléggé csalódott voltam. De elég idő telt el ahhoz, hogy tiszta fejjel álltam elé a meccsnek. Most az a feladatom, hogy mindent megtegyek a Messi AS sikeréért, ugyanakkor a jövő ködbe burkolózik.
Kb:-Tehát egy kellően jó ajánlat esetén nem zár ki egy esetleges távozást sem. Akár már télen sor kerülhet erre?
HÁ:-Nem, erre nem látok esélyt. Egyelőre nem szeretnék a jövővel foglalkozni, a jelenlegi szezon köti le minden figyelmem, és ez igy van rendjén.
Kb:-Ön ebben az idényben már játszott kapusként, védőként, és nem egyszer feltűnt már a középpályán is. Melyik a kedvenc posztja, hol érzi magát leginkább otthon?
HÁ:-Legszívesebben a középpályán játszanék, irányitóként. Onnan még bármikor visszaléphetek a védelembe, és a támadásból is ki tudnám venni a részem. De természetesen Varga úr látja, hogy hol veszi leginkább hasznomat, és a pálya melyik részén van rám szükség.
Kb:-Tehát aláveti magát a csapat érdekeinek - nem véletlenül becsülik meg Önt annyira csapatánal. Hogy érzi, mik lehetnek reális elvárások az idei idénnyel kapcsolatban?
HÁ:-Ebben az idényben az a legfontosabb, hogy összeszokjon a csapat, és töretlen lelkesedéssel lépjünk pályára. Tehát a legfőbb elvárás részemről, hogy ez a csapat az őszi szezonban összeérjen, és a tavaszi szezonban már a trófeáért küzdhessünk.
Kb:-Reményeink szerint így is lesz. Utolsó kérdés: mit üzenne a szurkolóiknak?
HÁ:-Mindenképpen jöjjenek el a mérkőzéseinkre, ha tehetik, a legutóbbi vereség kárpótlásául a következő meccseinkre a belépés ingyenes. Emellett szeretném, ha ők is töretlen lelkesedéssel és bizalommal fordulnának csapatunk iránt.
Kb:-Bízunk benne, hogy így lesz, és sok szerencsét a holnapi mérkőzéshez! Go Messi AS!!!
Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése