2010. október 28., csütörtök

A csapat legnagyobb ellenfele még mindig önmaga...

2010. 10. 22-én játszotta le idei negyedik mérkőzését a Messi AS, amely a GFHF-et fogadta a Camp Herman Ottó-ban. A rivális jelenlegi formáját elnézve bizakodóak voltak a csapat háza táján, azonban tegnapi nyilatkozatában Oltyán Kata is óvatosságra intett mindenkit - mint kiderült, nem véletlenül.

A keretet ezúttal Miki, Norbi, Máté, Harsavin, Kata, Béla, Tamás és Kóczy alkotta, míg a maródiak listáját Bálint atya, Ildikó, Márti és Feri jelentette, és a kispadon Varga edző sem lehetett ott (orvosi) eltiltás miatt.
A kezdőcsapat a várakozásoknak megfelelően alakult, hiszen a kapuban Béla állt, míg a védelmet középen Tamás, jobb oldalt Norbi, a bal oldalon pedig Máté jelentette. A karmesteri pálca Harsavin kezébe került, míg elől Kóczy igyekezett minél több veszélyt teremteni.
A mérkőzés jó iramban kezdődött, mind a két oldalon akadtak lehetőségek, majd a 7. percben megtört a jég, amikor egy bedobást követően Kóczytól pattant el a labda, amelyre az ellenfél egyik csatára lecsapott, majd kihasználta helyzetét - vezetéshez segítve ezzel övéit: 0-1! A félidő hátralevő részében mindkét csapat számos akciót vezetett, több gól azonban már nem esett - nem úgy, mint a második játékrészben. A 28. perc körül járhattunk, amikor egy gyors indítást követően Miki vezethette rá a labdát az ellenfél kapusára, és ezúttal nem is hibázott: 1-1! Az ellenfél azonban nem esett össze, amit bizonyított következő percben szerzett góljuk is; egy szögletet követő kavarodás után pattant egyikük elé a labda, aki bevarrta a labdát a kapuba, 1-2! A „szentesi elit” nem adta fel, érezte, hogy ebben a meccsben még benne van a fordítás lehetősége is, így a továbbiakban is támadott, aminek meg is lett az eredménye: Kóczy letámadást követően szerzett labdát, majd begyalogolt vele a büntetőterületig és a kapu bal oldalába lőtt: 2-2! A csatár idei első gólját szerezte, ám ez valószínűleg még kevés lesz kritikusai elhallgattatására. A felgyorsult események nem maradtak annyiba, hiszen a 35. percben az ellenfél kihasznált egy kisebb védelmi megingást, így módosítva 2-3-ra az eredményt. Kedvenceink továbbra is veszélyeztettek, nagyobbnál nagyobb helyzeteket puskáztak el (elég csak Miki ziccereire, vagy Kóczy lövésére gondolni), és ahogy az a football nagy könyvében meg van írva, ez meg is bosszulta önmagát, hiszen egy kellemetlenül megpattanó lövés a kapu jobb felső sarkában kötött ki, Béla verve volt: 2-4! A gólt követő középkezdés után Kóczy kavargatott a középpályán, majd Mikihez passzolt, aki kiszorított helyzetből lőtt gólt, 3-4! A támadások folytatódtak, hiszen ismét nyílttá vált a mérkőzés! A helyzetek ezúttal sem mentek be az ellenfél kapujánál, azonban a hazai térfélen sajnos igen, hiszen Harsavin ért bele szerencsétlenül egy labdába, amely így a saját kapuba vágódott: 3-5! Ekkor már csak 4 perc volt hátra, egykapuzott a hazai gárda, amelynek eredményeképpen Harsavin az ellenfél kapuját is bevette: 4-5! Ezt követően már csak 2 perc maradt, nagyon nyomott a Messi AS és meg is voltak a helyzetei, de az eredmény már nem változott.
Akárcsak az előző mérkőzésen, a csapat most is jól játszott, megvoltak a helyzetei, amelyek azonban ezúttal is kihasználatlanok maradtak. A támadójátékon is van még mit csiszolni, amelyet a következő, csütörtöki mérkőzésen már valószínűleg győzelem koronázna.
A mérkőzés legjobbja: a mai mérkőzésen szinte kivétel nélkül mindenki követett el kisebb-nagyobb hibákat, így a mezőnyben többen is egyformán megérdemelnék a címet hasonló teljesítményük miatt, azonban mivel egy embert kell választani, most sem teszünk másként. Az elismerést ezúttal a mai összecsapáson középhátvéd poszton is remekül teljesítő Tamás kapja, aki már most nagy erőssége a „pálmásoknak”.
Forca Messi AS!!!
Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése