2010. október 28., csütörtök

Az a kicsi még mindig hiányzik...

2010. 10. 28-án került sor kedvenceink idei ötödik mérkőzésére, amikor is a Stadio Herman Ottóban léptek fel a UPC ellenében. Az ellenfél eddigi 3 mérkőzéséből 2-t elveszített, így reménykedve futhattak ki hőseink a pályára.

Varga mester ezúttal Norbira, Bélára, Mátéra, Ferire, Tamásra, Harsavinra és Kóczyra számíthatott, ugyanis a találkozón nem lehetett ott Márti, Kata, Ildikó, Bálint atya és Miki sem. A kezdőcsapatot illetően egy helyen történt változtatás az előzetes várakozásokhoz képest, ugyanis Béla helyett Norbi kezdett a kapuban. A többi poszton nem húzott váratlant a mester, így a védelmet a Máté-Tamás-Feri hármas jelentette, irányítói szerepkörben ezúttal Harsavin játszott, míg elől Kóczy ékeskedett egy szem ékként. Az ellenfelet illetően meg kell jegyezni, hogy a maximális 5+1 helyett csak 4+1-en tudtak kiállni. A fair play szellemiségében Sándor mester rendkívül szimpatikus módon felajánlotta, hogy egy embert kölcsönadnak a "pálmások", ezt azonban az ellenfél - a gesztust megköszönve - visszautasította.

Ellentétben az eddigi találkozókkal a Messi AS rendkívül jól kezdte a meccset, dominált a pályán és nagyon jó iramot diktált. A félidő derekán jártunk, amikor a bal szélen felrobogó Szemerédi tette vissza a labdát a második hullámban érkező Kóczynak, aki remekült tekerte a labdát a bal felső felé. A kapus a földön volt, így elméletileg gólnak kellett volna következnie - de csak elméletileg, ugyanis az ellenfél egyik védője kézzel ütötte ki a labdát a kapu torkából, biztos góltól fosztva meg a szentesi alakulatot. A szabálytalanságot kiállítás nem követte, a megítélt büntetőnél pedig Harsavin nem tudott túl járni a rivális csapat kapusának eszén, így maradt a 0-0. Talán még ez volt a kisebb gond, ugyanis ezt követően az együttes lendülete megtört, játéka fantázia nélkülivé és kiszámíthatóvá vált. Helyzetek így is akadtak, de vagy az ellenfél kapusa, vagy a visszazáró védők rendre meghiúsították az akciókat. A UPC támadásait az ezúttal szinte hibátlanul záró védelem, vagy a remek napot kifogó Norbi folytotta el rendre, azonban egy szögletet követően már ő sem tudott segíteni, ugyanis egy berobbanó ember szépségdíjas gólt fejelt, 1-0. A fordulás után tovább folyt a harc a pályán, majd ismét egy pontrúgást követően került a büntetőterületen belülre a labda, amely egyik védőnkön megpattanva védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba: 2-0. A Messi AS ugyan próbált elöl is alkotni, de inkább csak erőlködött és ezen az estén semmi sem akart összejönni. Ezt követően újabb sokk érte legjobbjainkat, ugyanis ismét egy szögletet követő kavarodás után került a labda a hálóba: 3-0. Ekkor már kevesebb, mint 10 perc volt hátra az összecsapásból, de a mieink nem adták még fel a meccset, aminek eredménye egy szépítő találat lett; az ellenfél egyik szögletét követően került Kóczyhoz a labda, aki Harsavinnak továbbított, majd a középpályás az érkező Szemerédi elé tálalt, aki a kapus mellett bevágta a labdát a jobb alsóba: 3-1! A rohamok folytatódtak, aminek eredményeképpen Kóczy egy tökéletesen eltalált lövéssel közelebb hozta a csapatot az ellenfélhez, de többre már nem volt idő, így kialakult a végeredmény: 3-2.

A mérkőzéssel kapcsolatban megemlítendő, hogy amíg a mai napon a védelem remekül zárt, addig a támadójáték nagyon halvány volt. A jövőben ezen mindenképpen változtatni kell, amelynek kulcsa talán a Szt. Erzsébet Aréna megnyitása lesz.

A mérkőzés legjobbja: a védelem minden tagja megdicsérhető, ugyanis kiválóan teljesítették feladatukat az egész mérkőzés folyamán, a pontrúgásokat követő szituációkat azonban nem ártana még gyakorolni. Amennyiben valakit ismét ki akarunk emelni, akkor Norbira esik a választás, aki egyértelműen a legjobb meccsét játszotta az eddigi szezonban.

Hogy mikor jöhet ki végre a lépés a Messi AS-nek? Valószínűleg akkor, ha a mérkőzés legjobbja díjat majd egy elől játszó játékosnak tudjuk ítélni.

Forza Messi AS!!!

Kb.

1 megjegyzés:

  1. ezt most olvastam egy másik - teljesen más témájú blogon:

    "Mert nem az a jó csapat, ami soha nem kap gólt. Sőt, egy jó csapat még öngólt is lőhet. Hogy utána tudnak-e taktikát váltani - na, ott dől el, valójában jók-e."

    és szerintem jók vagytok...

    jó éjt!

    Sanyi

    VálaszTörlés