2010. október 28., csütörtök

Az első győzelem még várat magára...

2010. 10. 13-án rendezték meg a 3. játéknapot a Don Bosco Bajnokság 2010/2011-es idényében. Az ellenfél ezúttal a forduló előtt még a tabellán 8. helyen tanyázó Dorozsma volt, tehát a cél, miszerint meg kell szerezni az első győzelmet, nem tartozott a lehetetlen kategóriába. A kezdőt illetően nem történt nagy meglepetés, mivel a kaput Norbi védte, a védelem közepén csapatunk betonfala, Feri játszott, tőle balra Máté jutott szerephez, míg a jobb back pozícióban az ezen a mérkőzésén debütáló Tamás játszott. A középpályán a szervezés Harsavin feladata lett, míg az ellenfél védelmének áttörése Bálint atyára hárult. A kispadon helyet kapott ezúttal Márti, Kata, Béla és Kóczy is, így viszonylag bő keretet tudhatott magáénak Varga mester.
A mérkőzést kissé jobban kezdte a hazai csapat, amelynek hamar meg is lett az eredménye, hiszen már az 5. perben vezetést szereztek egy távoli bombának köszönhetően: 1-0! Ellenfeleink a gólt követően is lendületben maradtak, majd a félidő derekán ismét kénytelen volt középkezdéshez vonulni csapatunk, hiszen egy 8 méteres fejes után már kettőre duzzadt vendéglátóink előnye: 2-0! A Messi AS ekkor kezdett magához térni, és helyzetek tömkelegét dolgozta ki, átvette az irányítást a pályán és a labdabirtoklási arány is már a Varga-team fölényét mutatta. A nagyobbnál nagyobb lehetőségek azonban rendre kimaradtak, így 2-0-ás eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulást követően szintén nyomott a Messi AS, azonban gólt nem tudott szerezni, és ahogy ez lenni szokott, a kihagyott helyzetek most is megbosszulták önmagukat, hiszen egy védőn megpattanó távoli lövésnek és egy akciótámadás végén bekapott gólnak köszönhetően már 4-0 állt az eredményjelzőn. Fiaink -és lányaink- ennek ellenére sem adták fel, és a második félidő derekán meg is tört a jég, mikor is Kóczy játszott középre, Bálint atya pedig bevágta a labdát a kapuba: 4-1! Fél perc sem telt el, mikor hőseink lekopírozták a támadást, miszerint ismét Kóczy centerezett, Bálint atya pedig érkezett úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva: 4-2! Halvány reménysugár látszott az alagút végén, a rohamok pedig folytatódtak - de már eredménytelenül, ráadásul az ellenfél még egyszer betalált, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt.
Ugyan ismét vereséget szenvedett csapatunk, azonban a végeredmény nem tükrözi a pályán történteket; a Messi AS hétfői és mai játéka ég és föld volt egymáshoz képest. A védelem fegyelmezett volt, a támadásokban láthattunk kellő kreativitást és átütő erőt, a koncentráció és a higgadtság a befejezéseknél azonban még mindig hiányzik. A mai mérkőzésen bebizonyosodott, hogy nem elég kidolgozni a helyzeteket, be is kell lőni őket. A jövőre tekintve viszont csak pozitív érzésekkel tekinthetünk, hiszen hogyha ilyen ütemben fejlődik a csapat, akkor ez az eredményjelzőn is látszani fog - akár már a közeljövőben is. Szintén bizakodásra adhat okot a Messi AS újdonsült üdvöskéjének, Tamásnak a játéka. Kreativitása és játékintelligenciája reményt sugároz az idény hátralevő részére.
A mérkőzés legjobbja: akár csak az első mérkőzésen, most is nehéz lenne egy valakit kiemelni a csapatból, hiszen mindenki nagyon jól játszott és minden tőle telhetőt megtett a siker érdekében. Azonban ismét választani kell valakit, így a választás ezúttal Bálint atyára esik, aki a jövő szempontjából is két borzasztóan fontos gólt szerzett a mai mérkőzésen.
Go Messi AS!!!
Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése