2010. október 28., csütörtök

Klasszis a színfalak mögött - Varga Sándor nyilatkozott

„…maximálisan bízom az együttesben, és úgy gondolom, hogy alapvetően jó amit és ahogy csinálnak.”

2010. okt. 28-án, csütörtökön vár a következő megmérettetés a szentesi hősökre, így szerda este tartották a már-már szokásosnak nevezhető mérkőzés előtti sajtótájékoztatót. Ezen alkalommal az előzőekkel ellentétben nem játékos, hanem Varga mester jelent meg, így ezúttal Őt faggattuk a csapatról és az aktualitásokról.

Kb:-2010. 10. 6-án elkezdődött az idei szezon a Don Bosco Labdarúgó-bajnokságban, és bár a Messi AS számára ez egy nagyon fontos dátum, van egy másik nap is, amely az egész csapat - de főleg az Ön - idényére nagy hatást gyakorol: 2010. 10. 03. Mi jut eszébe ezen dátum hallatán?
VS:-Köszöntöm az olvasókat! Hm, nehéz szavakat találni, nagyon készültem a bajnokságra mind lélekben, mind fizikailag. Talán ennek a nagy igyekezetnek lett az eredménye, hogy ezen a napon (edzőmérkőzés) rásérültem egy korábbi térdsérülésemre. Múlt héten operálták a jobb térdem, immáron második alkalommal. Porc-, illetve szalagsérülést szenvedtem. Sajnálom, hogy az egész csapatot nehéz helyzetbe hoztam ezzel, kénytelen vagyok más formában segíteni a csapatot. Ez alatt a jelenlétemet és baráti jótanácsaimat (értsd: játékos hajának leüvöltése a fejéről) értem. Ha minden jól megy, a jövő őszi szezonban újra visszatérhetek eredeti posztomhoz (kb. ugyanaz, mint az előbbi, csak nem a pálya széléről, hanem a pályáról üvöltözöm).
Kb:-Szerkesztőségünk nevében szeretnék mihamarabbi felépülést kívánni Önnek! Az előző mérkőzés kivételével mindig ott volt az összecsapásokon a csapattal, és az oldalvonal mellől segítette tanácsaival az együttest. Az eredmények ugyan még nem mutatják az Ön óriási munkáját, a játék képe azonban hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ha így folytatják, hamarosan beindulhat a szekér. Mindeközben játékosai minden nyilatkozatában arra lehetünk figyelmesek, hogy úgy tekintenek Önre, mint az edzőjükre, akit maximálisan tisztelnek és elfogadnak mind emberileg, mind szakmailag. Mi a titka?
VS:-Érdekes kérdés. Nem tudom, hogy tényleg így tekintenek-e rám, de megtisztelő, ha igen. Tény, hogy játékosként is szokásom "okoskodni" a pályán, többnyire úgy érzem, hogy el is fogadják a társaim a tanácsaimat, és a szervezett, közös munka általában el is nyeri méltó eredményét: győz a csapat. A mostani helyzet valóban kicsit más. Óriási potenciált érzek az együttesben, sikerült nagyon jó kvalitású embereket szerződtetni a nyári átigazolási időszakban. :) Nem szeretnék kiemelni senkit, de nagyon nagy meglepetés számomra is, hogy milyen jól szerepelnek az új hátvédjeink, gondolok itt B. Ferencre, M. Norbertre és B. Tamásra, akik valóban az utolsó utáni alkalmat megragadva csatlakoztak hozzánk. Külön ki szeretnék térni arra a tényre, hogy a mi klubunk az egyetlen, akik a bajnokság szellemiségét talán leginkább tükrözve három futballinát (Márti, Kata, Ildi) is játszat rendszeresen a mérkőzéseken. Nos, az eredmények egyelőre talán nem minket igazolnak, de én elégedett és büszke vagyok. Remek csapat érlelődik a szemünk láttára. Ez valóban nem egy egyszerű folyamat. Fel szeretném hívni a figyelmet, hogy pár éve, amikor Arséne Wenger-ék fiatalítás címén csaknem egy teljes sorcserét vittek véghez az Ágyúsoknál, nagyon sokan hangos kritikával illették őket rendszeresen. Pajzsként tűrve a folytonos szitkokat aztán a 2009/10-es idény végén mégis elégedetten dőlhetett hátra, mert a fiatal csapat az idényt a tabella 3-dik helyén zárva ráfagyasztotta a mosolyt a kételkedők arcára. Összegezve: bizalommal tekintek a jövőbe, lassan összeszokik a gárda. Nagy segítség lesz, ha otthonunk, a Szent Erzsébet Aréna végre megnyitja előttünk a kapuit és beindulhatnak a rendszeres edzések.
Kb:-És amennyiben helyesek az információink, ez 1-2 héten belül meg is fog történni, azt követően pedig majd egyre jobban összeszokik ez a fiatal csapat...na de ne szaladjunk ennyire előre, még itt van a holnapi nap és a UPC. Az ellenfél idén először fog hazai közönség előtt játszani a Stadio Herman Ottóban, amely nagy fegyvertény lehet a számukra. Mennyire tart tőlük? Mit vár a holnapi összecsapástól?
VS:-Ha félelmet nem is, tiszteletet mindenképp érzek az ellenfél iránt és remélem a játékosok is ebben a lelkületben lépnek majd pályára holnap. Mivel a bajnokságban először találkozunk a többi egyesülettel, nem nagyon lehet készülni belőlük. A meccsekre nem tudok kijárni innen Szentesről, így kénytelen vagyok a riválisok korábbi és gyakran csalóka eredményeiből következtetni, hogy mi várhat ránk a következő játéknapon. A tavaszi idényre viszont már mindenképpen lesznek előzetes információink. A fent említett helyzet fényében tehát a UPC-vel szemben is elég bizonytalan vagyok. A szezon derekán vagyunk, négy mérkőzésen vagyunk túl és még négy mérkőzés vár ránk. Az eredmények alapján két nagyon erős csapattal kell még játszanunk, de a másik két gárdáról sem mondhatok semmi biztosat. A UPC kikapott egy olyan csapattól, amelyik minket alig 1 góllal vert meg - ez bizakodásra adhat okot. Viszont szintén játszott egy 1 góllal elvesztett mérkőzést egy olyan csapat ellen, amely nekünk sajnos 10-et rúgott. Ahogy mondani szokták: a labda gömbölyű, a pályán bármi megtörténhet. Biztos vagyok benne, hogy a következő 4 mérkőzés közül legalább egyszer győztesként fogunk távozni a pályáról.
Kb:-Ebben mi is bizakodunk, és látva az elszántságot ez csak így lehet. Milyen stílusban szeretné játszatni az együttest? Inkább védekező, vagy támadó felállást preferál?
VS:-Bár nagy híve vagyok az olasz futballnak mind válogatott, mind klubszinten (bár ez mostanában a perverzitás határait súrolja), alapvetően támadó szellemben lépünk pályára minden összecsapáson. Természetesen egy ilyen kispályás mérkőzésen azonban nem olyan könnyű a megbeszélt taktikát tartani, valamint a játék képe alapján is történt már néhány változás akár mérkőzés közben is. Gondolok itt például egy korábbi meccsre, amikor a kezdősíp előtti pár percben jött egy ötlet, hogy Harsányi Ádám jobb szélső hátvéd helyett játsszon inkább a középpályán, karmesteri szerepben. Azt gondolom, hogy azon a játéknapon játszottunk talán a legszebben, gyors, kombinatív támadások jellemezték a találkozó égészét. Sajnos a támadások utolsó része, a gólszerzés nem sikerült többnyire, de ez csak gyakorlás, összeszokás és idő kérdése, ahogy ezt már korábban említettem.
Kb:-Bízunk benne, hogy hamarosan már a kapu előtt is megmutatkozik a csapat kvalitása. Milyen a kapcsolata a szurkolókkal? Esetleg van valami, amit üzenne nekik?
VS:-Mivel mi vagyunk az egyetlen vidéki csapat, és soha nem játszunk itthon, a szurkolókról csak keveset tudok. Az eddigi összecsapásokon azt tapasztaltam, hogy az ellenfél szurkolói, sőt, maguk a játékosok is szimpatizáltak velünk. Különösen kedves emlék, amikor az egyik mérkőzés után a játékvezető odajött hozzám és megjegyezte, hogy ha egyelőre nem is a legeredményesebb, de mindenképpen a legdekoratívabb csapat a miénk az egész bajnokságban (félreértések elkerülése végett minden bizonnyal társaságunk hölgy tagjaira utalt ezzel… ugye?). Üzenni így csak azt tudom, hogy létezik az egyesületünknek egy klubja az iwiw -en (Messi AS névre kellene keresni a klubbok között), és egy blogot is találhatnak a http://www.messiassociazionesportiva.blogspot.com címen, itt is bátran lehet csatlakozni hozzánk. Ezeken az oldalainkon mindenféle érdekes és velünk kapcsolatos információkat, beszámolókat, riportokat olvashatnak a kedves tagok. Sőt - és ezt az ellenfelek figyelmébe ajánlanám - néha még taktikai információkat is... :)
Kb:-Csak óvatosan a bejelentésekkel, mert a cikk megjelenését követően bizonyára fanatikus szurkolók százai fognak csatlakozni a klubhoz és a bloghoz, reméljük, nincs maximalizálva a lehetséges tagok száma... Egy utolsó kérdés: Ha lehetne egy kívánsága azzal kapcsolatban, hogy a csapat mit csináljon másként a holnapi mérkőzésen, mint az eddigieken, mi lenne az?
VS:-Remélem a fentiek alapján is érezhető volt, hogy maximálisan bízom az együttesben, és úgy gondolom, hogy alapvetően jó amit és ahogy csinálnak. Egy-egy észrevételem van csupán mind védő, mind támadó játékban: távoli lövésekre jobban figyeljünk oda (a gólok nagy részét sajnos ezekből kaptuk, a védelem egyéb esetekben jól zár), illetve a szépen és látványosan felépített támadásokat gólra kell váltani, vagyis, ahogy Feri egy üzenetében megjegyezte korábban a fórumon: BE KELL RÚGNI!!! Ha holnap nyerünk, mérkőzés után én biztos ezt teszem... :D
Kb:-Reméljük így lesz! (a győzelemre értve)
Forca Messi AS!!!
Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése