2010. december 23., csütörtök

A rendíthetetlen ólomkatona - Bélteki Ferenc öntötte szavakba gondolatait

„Hogy csalódott vagyok-e? Egyáltalán nem! Véleményem szerint a bajnokság legvidámabb csapatába kerültem.”

A Messi AS lejátszotta a 2010-es naptári év utolsó mérkőzését, így a DHISZ ellen elveszített 5-3-mas találkozóval zárták az őszt kedvenceink. A bajnokesélyes csapat ellen már mutatkoztak bíztató jelek a tavaszra nézve, erről - és több másik kérdésről is - ezúttal a védelem betonoszlopa, Bélteki Ferenc beszélt nekünk.

Kb:-Véget ért a szezon első fele, a Messi AS az utolsó, 9. helyről várja a tavaszi folytatást. Félidőnél pár adat: 8 meccs-8 vereség, 16 rúgott és 42 kapott gól, 0 megszerzett pont. Hogyan értékelné ezt a félévet? Csalódást keltett Önben?

BF:-Amatőrként érkeztem a csapathoz közvetlenül a szezon előtt -Sanyi sérülését követően- így először szembesültem a tétre játszott meccs élményével. Hogy csalódott vagyok-e? Egyáltalán nem! Véleményem szerint a bajnokság legvidámabb csapatába kerültem. Nem volt alkalmunk együtt játszani, összeszokni, így a csapatépítés is élesben zajlott. Voltak gyenge pillanataink, de amikor összeállt a játékunk, sok nagy csapatnak okoztunk meglepetést. Jól tűröm a vereséget, próbálok építkezni belőle. Örülök, hogy az együttes játéka is óriási fejlődést mutatott, és ami még nagyon tetszett az az, hogy soha nem adtunk fel egyetlen meccset sem.

Kb:-Az öltözőben uralkodó remek hangulatot már több játékos is kiemelte, és ez felettébb bíztatónak tűnik a jövőre nézve. Miben fejlődött már eddig is a csapat, és Ön szerint miben kell még fejlődnie?

BF:-Úgy gondolom, hogy Harsányi Ádám kapusként játszatása kulcsfontosságú döntés volt. Talán a védelem is egyre fegyelmezettebbé, tapasztaltabbá válik: Tamás és Norbi is jól feladják a leckét az ellenfél támadóinak és a lányokban is szinte mindig elakadtak a rohamok. Támadóink végre az ellenfél előtt várják a labdát, és most már nagyon jó arányban meg is szerzik azt. Lassan megjelenik a mezőnyjáték, végre kihozzuk a labdát, talán ezt kellene tovább erőltetni majd. De ehhez többet kellene játszani… egyéni szinten is elég tapasztalatlanok vagyunk, alapvető labdakezelési gondjaink is akadnak, és ez mind csak gyakorlás kérdése. Felívelgetni a labdát, majd állandóan védekezni nem túl biztonságos taktika, és az sem túl eredményes, hogy két csatárunk küzd öt védő ellen.

Kb:-Az őszi szezon utolsó meccsén mintha megváltozott volna valami; a csapat teljesen másképp mozgott a pályán, pedig nem a legerősebb összeállításban futhattak ki a gyepre. Mi történt? Mit érzett abban az 50 percben?

BF:-Remek mérkőzést játszottunk, vidáman, feszültség nélkül kezdtünk neki az összecsapásnak. Erős nyomás alatt volt a kapunk, de ekkor váratlan fordulat következett: egy szép akciót követően a labda az ellenfél kapujában landolt. Ettől az ellenfél egy kicsit megtorpant, egyre átgondolatlanabbul támadt, én, és a két kitűnően játszó hátvéd társam sorra megakasztottuk a támadásaikat. Sokszor félpályáig vihettük a labdát, a csatáraink is jól mozogtak, nem volt gond nekik passzolni a labdát. Miki lába beállt, majdnem a szögletzászlótól is a kapuba talált, Ádám pedig fergetegesen védett a kapuban. Ha gólt lőttek, mi is tudtunk válaszolni. Balu (az ellenfél csatára-a szerk.) kezdeti felajánlását -miszerint kisegít minket, mivel ezúttal nem volt cserénk-, visszavonta. Nagyon jó hangulatú, de komolyan vett, sportszerű találkozó volt.

Kb:-A mérkőzés képe alapján is kijelenthetjük, hogy a Messi AS ezúttal méltó ellenfele volt egy bajnokesélyes csapatnak. Csak így tovább! Mit gondol, ha több kulcsjátékosával állhat ki a csapat tavasszal, lesznek papírformát meghazudtoló, tippmixgyilkos eredmények?

BF:-Abszolút! Bízom benne, hogy sikerül megtartani a csapat vidámságát, és végre megízlelni a diadalt is. Nem félünk a riválisoktól: célunk a győzelem! Remélem sikerül „termet”(a sportkomplexum építési engedélyében jogi akadályokat találtak, így a kivitelezés nem fejeződik be az előre megadott határidőre-a szerk.) találni és az edzések során összeszokni.

Kb:-Kívánjuk, hogy így legyen. Egy utolsó kérdés: mit üzenne az együttes szurkolóinak?

BF:-Köszönjük az egész éves támogatásukat! Reméljük jövőre a szerencse (és szponzorok?) mellénk szegődnek, és együtt osztozhatunk győzelmeinken.

Kb:-Ha jönnek az eredmények, a szponzorok is fel fognak bukkanni, ez egészen biztos. Forza Messi AS!

Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése