2010. december 22., szerda

A végére maradt a főfogás - befejezésül a DHISZ-szel meccselünk

2010. 11. 15-én, hétfőn este játssza le a Messi AS az idei év utolsó tétmeccsét. Az ellenfél a listavezető, eddigi 7 mérkőzésen csupán egyszer botló DHISZ lesz. A helyszín a Herman Ottó Bridge lesz, így az évet az „oroszlán barlangjában” zárják legjobbjaink.

Minden mérkőzésen akadtak hiányzók-és ez most sem lesz másképp. Ezúttal nem lehet ott a többiekkel Márti, Norbi, Bálint atya, és a betegséggel küzdő Szemerédi sem, ezen kívül egészségügyi problémák miatt Varga mestert is nélkülöznie kell a csapatnak. A keretet ezúttal tehát Ildikó, Kata, Harsavin, Tamás, Feri, Béla, Miki és Kóczy fogja jelenteni, a kezdőt illetően pedig a Harsavin - Feri, Tamás, Béla - Kóczy - Miki felállás tűnik a legvalószínűbbnek, és ez esetben lesz 2 remek cseréje a srácoknak, ami mindenképpen megnyugtató.

Az ellenfél -mint már említettük- az idén eddig brillírozó, pontokat alig hullajtó DHISZ lesz. Már az első fordulóban világossá tették kupa iránti vágyukat, ekkor ugyanis a Dorozsma otthonából 14-4-es győzelemmel tértek haza, ezt követően pedig a SZEVASZ otthonában diadalmaskodtak 4-1-re. A 3. mérkőzésükön egy kisebb „kisiklás” következtében 5-4-re kikaptak a GFHF otthonában, de a későbbiekben ismét beindult a szekér: a mieinket 10-1-re lemosó Szt. Imrét 7-4-re verték hazai környezetben, majd a nagy rivális HUBA legyőzésének is örvendhetett a hazai publikum, ugyanis 4-3-as sikerrel vették ezt az akadályt is. A legutóbbi fordulóban valósággal kivégezték a Mikulást, a 19-1-es, rekord gólkülönbséges végeredménynek köszönhetően nem számíthatnak túl sok ajándékra a közelgő ünnepen, és talán még a virgács sem fejezné ki eléggé azt, amit a Mikulás most érezhet.

Végül pedig mi következünk, a Messi AS látogat a bevehetetlennek tűnő Herman Ottó Bridge-re. Az előző -a HUBA elleni 4-2-vel záruló- mérkőzés képe már összehasonlíthatatlan volt az az előtti fordulóban látott produkcióval, de mégiscsak egy bajnokesélyes csapat otthonában lépnek pályára hőseink, így reális esélye talán nincs a csapatnak. Csodák persze mindig történhetnek, és a klub sztárjai sem tartják még lefutottnak a mérkőzést, ahogy azt Varga mester is leszögezte a tegnapi sajtótájékoztatón: „…mi sem feltartott kézzel fogunk kivonulni a pályára. Jó mérkőzésre számítok.”.

Akikre mindenképpen érdemes lesz külön is odafigyelni: az eddig 20(!) gólt termelő Sajó Mátyás, a 13 gólos Kálmán László, az eddig 6 találatig jutó Kiszel Béla, az 5-5 gólt jegyző Deák Bálint és Cs. Szabó András, a háromszor-háromszor a kapus eszén túljáró Gohovics Gábor és Hoffer Tamás, az ellenfél kapuját eddig kétszer-kétszer bevevő Thurzó Balázs és Altorjay Boldizsár, illetve a riválisok hálóját eddig egyszer megzörgető Király Kristóf. Az előzőek alapján talán nem igazán szorul magyarázatra azon kijelentésünk, hogy tulajdonképpen az egész csapat kész életveszély, így egy nyugodt percre sem számíthatnak legjobbjaink.

Az idény első felének utolsó felvonása következik tehát, és őszintén reméljük, nem a Nyomorultak díszelőadását láthatjuk majd.

Forza Messi AS!

Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése