2010. december 22., szerda

DHISZszonancia az utolsó mérkőzésen

2010. 11. 15-e; igen, eljött ez a pillanat is: a Messi AS lejátszotta utolsó 2010-es tétmeccsét, így az őszi szezonnak ezzel vége. Az ellenfél a listavezető DHISZ volt, a helyszín pedig a félelmetes Herman Ottó Bridge.

A mérkőzés előtt még arról beszélt a sajtó, hogy ezúttal nem lehet ott a keretben Márti, Norbi, Bálint atya, és a betegséggel küzdő Szemerédi sem, ezen kívül egészségügyi problémák miatt Varga mestert is nélkülöznie kell a csapatnak. Ezek alapján 8 játékosra lehetett számítani, így a Messi AS-nek 2 cserelehetősége lett volna. Fél órával a mérkőzés kezdete előtt a spanyol Marca és a szintén spanyol El Mundo Deportivo szinte egyszerre szellőztette meg, hogy Béla és Tamás sem lesz bevethető az esti mérkőzésen, és mint kiderült, az élet valóban közbeszólt, ugyanis a maródiak listájához mind a szegedi, mind a szegvári születésű sztárnak csatlakoznia kellett. Így végül is 6 bevethető játékos maradt a mérkőzésre, ezúttal edző nélkül - mit ne mondjunk, nem volt túl bíztató a helyzet. A jelenlevők így a Harsavin - Ildikó, Feri, Kata - Kóczy - Miki felállás mellett döntöttek. Ahogy az várható volt, a DHISZ viszonylag jó felállással érkezett a mérkőzésre, azonban volt olyan kulcsjátékos is, aki ezúttal pihenőt kapott. Illik megjegyeznünk, hogy a mérkőzés előtt a bajnokság egyik főszervezője, Balu -aki nem mellesleg a soros ellenfél labdarúgója volt- felajánlotta, hogy akár a Messi AS-ben is játszik csereként, mivel látta, hogy nincs cserénk -tanúságot téve ezzel a bajnokság szellemiségéről.

A találkozó remekül kezdődött, játékosaink elkapták azt a bizonyos fonalat, nagyon jó arányban birtokolták a labdát és veszélyes támadásokat vezettek. Még az első 5 percen sem voltunk túl, amikor Kóczy kapott remek labdát a középpályán, megtolta a védője mellett és jó 15 méterről rászúrta - a labda pedig a kapu közepébe vágódott! Hideg zuhany az ellenfélnek, óriási meglepetés a fogadóirodáknak, hatalmas lépés a csapatnak: 0-1! A játékosok az ezt követőkben is remekül mozogtak a pályán, a veszélyes támadások sem maradtak el, azonban egy szögletet követően kiegyenlített a hazai csapat a közönség nagy örömére: 1-1! A Messi AS azonban nem torpant meg, továbbra is rendkívül szervezetten játszott, aminek az eredménye a vezetés megszerzése lett - másodszor is: Feri lőtte előre a labdát a jobb oldalon elfutó Mikinek, aki nem sokkal az alapvonal előtt rászúrta a labdát, és óriási gólt lőtt ezzel: 1-2! Végre volt támadójáték, végre jól mozgott a csapat, végre volt kellő kreativitás a játékban! A színvonal továbbra sem hagyott alá, ezen a rendkívül izgalmas összecsapáson támadások támadásokat követtek, és egy tetszetős kontrának köszönhetően ismét kiegyenlített a bajnokaspiráns együttes: 2-2! A félidő hátralevő részében folytatódtak a rohamok, újabb gólnak azonban nem örvendhetett a nagyérdemű hazai publikum. A második 25 perc kezdetét jelentő sípszó után ugyanúgy folytatódott ez a játékrész is, mint a mérkőzés első fele: próbálkozások és szép megoldások sorozatai váltogatták egymást, a játékiram lüktető volt, amit a jelen levő nézők ollézása is jelzett. A félidő derekán jártunk, amikor az ellenfél egy gyönyörű akció végén megszerezte a vezetést - a mérkőzés során először -, a gólnál az amúgy brillírozó Harsavin sem tudott már menteni: 3-2! A Messi AS azonban ekkor sem állt meg, ment tovább előre, és 3 perc múlva Kóczy továbbított az ismételten jobb oldalon elfutó Mikihez, aki 3 ember gyűrűjéből előző találatához hasonló lövést eresztett meg, és a gól ezúttal sem maradhatott el: 3-3! A DHISZ folytatta a rohamokat, de a visszazáró csatárok, a remekül szűrő védelem helyt állt, és egyszerűen az ellenfél minden támadását meghiúsították. Már csak 7 perc volt hátra, amikor egy átlövéssel mégis ismét előnybe került az esélyesebb csapat: 4-3! A Messi AS elfáradt, cserék nélkül az is óriási tett volt, hogy eddig így állták a sarat. 2 perccel a mérkőzés vége előtt pedig végképp eldőlt a 3 pont sorsa, ugyanis ismételten egy távoli bomba talált utat a hálóba, ezzel kialakítva a végeredményt: 5-3!

Túl vagyunk tehát a szezon első felén, a pontszerzés nem sikerült, azonban leszerepeltnek sem mondhatjuk a csapatot, vannak bíztató jelek a jövőre nézve, és főként olyan akadályok állnak a sikeresség előtt -mint az összeszokatlanság, a pontatlanság-, amely idővel változhat és változni is fog. Fontos még kiemelni, hogy a mai mérkőzésen játszó két csapat között rendkívül kis dolgok döntöttek, ami nagy elismerés a csapatnak. A mérkőzés végén Balu csak annyit mondott: sajnálja, hogy végül nem állhatott be a „pálmásokhoz”, de egy ilyen meccsen rá is szükség volt a túloldalon a 3 pont megszerzése érdekében.

A mérkőzés legjobbja: a mai mérkőzésen mindenki remekül helytállt: Harsavin bravúrt bravúrra halmozott, Feri remekül irányította a két csodásan játszó lányt a védelemben, Kóczy kezdte megtalálni a helyét és Miki megmutatta, hogy mi a feladata egy csatárnak. A címet mindenki megkaphatná az előbb említettek közül, azonban a focit gólra játsszák, ezek tekintetében pedig Miki volt a legeredményesebb, így a héten Ő zsebelheti be ezt a díjat.

Vége az idény első felének, most pedig kezdődhet a készülődés a tavaszra, amikor is a Messi AS kissé több szerencsével és az idő jótékony hatásával a második felvonás meglepetéscsapatává válhat.

Forca Messi AS!

Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése