2010. december 22., szerda

HUBAkker, fejlődünk!

2010. 11. 10-én, szerdán este a Messi AS-nek a Sentiago Herman Ottóban volt fellépése, azaz a Huba elleni összecsapás következett, így legjobbjainknak lehetősége nyílt a SZEVASZ elleni kisiklás feledtetésére.

Az előzetes híreknek megfelelően Varga Úr ezúttal egy viszonylag bő keretet tudhatott magáénak, hiszen a maródiak listáján ezúttal csak Kata és Bálint atya volt; jelen lehetett tehát Ildikó, Márti, Harsavin, Feri, Tamás, Norbi, Miki, Béla, Kóczy és legnagyobb örömünkre visszatérhetett Szemerédi is. A mester ezúttal a Harsavin - Feri, Tamás, Szemerédi - Kóczy - Miki formációnak szavazott bizalmat a kezdőben, a viszonylag nagy számú cserének köszönhetően pedig többször is belenyúlhatott a mérkőzésbe.

Az összecsapás jól kezdődött a csapat szemszögéből nézve, hiszen a játékosok abszolút partiban voltak az ellenféllel, az pedig különösen bíztató volt, hogy a legutóbbi találkozón tapasztalt hibákból nem láthattunk többet. Az összjáték továbbra is akadozott, és sajnos a cseréknek köszönhetően pályára lépő játékosok sem tudták orvosolni ezt a problémát. Az első félidő derekán jártunk, amikor egy szögletet követően már majdnem sikerült felszabadítani a védelemnek, azonban egy jól eltalált távoli lövéssel az ellenfél megszerezte a vezetést: 1-0! A játékosok fejlődését mutatja, hogy a csapat nem omlott össze, próbált támadni, azonban a láthatóan jobban összeszokott ellenfél ismét betalált, és már 2-vel ment: 2-0, és ez az eredmény már nem is változott az első 25 percben. A második félidő kezdetét jelző sípszó után ott folyatódott a találkozó, ahol abbamaradt: főként a HUBA birtokolta a labdát, de a gólszerzés lehetősége a Messi AS játékában is benne volt. Ennek ellenére a félidő 10. percében egy szép összjátékot követően ismét növelte előnyét az ellenfél, így az eredményjelzőn már 3-0 állt. Örömüket a perceken belül esedékes 4. gól tette teljessé; egy szélről beadott labda pattant meg szerencsétlenül Ferin, majd vágódott a hálóba védhetetlenül: 4-0! A szerencsefaktoron még lesz mit javítani a téli pihenő alatt, ugyanis szinte nem volt olyan mérkőzés, amikor Fortuna kifejezetten a klub mellé állt volna. Ha valaki találkozna vele, kérem, szóljon pár jó szót a csapat érdekébenJ…A Messi AS ezek után sem torpant meg, és továbbra is erőltette az előrejátékot, aminek eredménye az ősz egyik, ha nem legszebb gólja lett; Szemerédi szerzett labdát a középpályán és cselezte magát középre, majd a rendkívül technikás védő jó 15 méterről hatalmas kétkapufás gólt szerzett: 4-1! Végre megcsillant valami a csapat tudásából, talán nagy nehezen meglesz az a bizonyos fonal - gondolhatták a csapat ultrái. Pár perccel később a Messi AS bedobáshoz jutott, Kóczy pedig a büntetőterületen belülre hajította a játékszert, ahol az egyik védő remek csúsztatását követően ismét gólt könyvelhettünk el. Az apró szépséghiba az volt, hogy a védő saját kapujába helyezett…4-2! Játékosaink egyre többet és egyre jobban támadtak, több találat azonban már nem esett a hátralévő időben, így maradt a 4-2 végeredménynek.

Ha összehasonlítjuk a SZEVASZ és a HUBA elleni mérkőzést, két teljesen eltérő összecsapást láthatunk, hiszen míg az egyiken teljesen összeomlott a csapat és a támadások rendre elmaradtak, addig a másikon nem volt megállás és a kapuralövések számának növekedése is bíztatónak mondható. Azt se felejtsük el megemlíteni, hogy egy második helyezett együttessel játszott csapatunk 4-2-t, ugyanolyan 4-2-t, mint amilyet a HUBA-Szt. Imre mérkőzésen is láthattak a nézők.

A mérkőzés legjobbja: a mai mérkőzésre mindenki teljesítménye feljavult, a védelem viszonylag jól zárt, és kutya kötelességünk megemlíteni a védőként világklasszis színvonalat képviselő lányok -Márti és Ildi- játékát, csodálatos góljának köszönhetően azonban a címet ezúttal Szemerédi Máté tudhatja magáénak.

Egy mérkőzés maradt tehát, az utolsó fordulóban következik a DHISZ, a bajnokság jelenlegi éllovasa, és bár nem a Messi AS a favorit, meglepetések mindig születhetnek.

Forza Messi AS!

Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése