2010. december 22., szerda

Pontatlan a csapat...

2010. 11. 03-án, szerdán este rendezték meg a 6. fordulót a Don Bosco Labdarúgó-bajnokságban, ahol a Messi AS a SZEVASZszal csapott össze. Az előjelek biztatóak voltak, a mérkőzés azonban nem sztárjaink kedve szerint alakult.

Varga mester ezúttal nem számolhatott Mártival, Mikivel, Mátéval és Bálint atyával sem, de ott lehetett Kata, Ildikó, Béla, Norbi, Tamás, Feri, Harsavin és Kóczy is. A kezdőt ezúttal Béla - Norbi, Tamás, Feri - Harsavin - Kóczy alkották, így Varga edző oldalán a klub két jelen levő hölgy tagja volt látható az első percekben.

Az összecsapás ugyanúgy kezdődött, mint a legutóbbi találkozó: a Messi AS viszonylag jól kontrollálta a játékot, az iramra sem lehetett panasz. A csapatnak ugyan nem ment az előrejáték, azonban úgy tűnt, csak idő kérdése, melyik percben kapja el azt a bizonyos fonatalt a támadósor. Ekkor azonban váratlan dolog történt: az addig oly szilárd lábakon álló védelem meginogott egy pillanatra, amit az ellenfél a labdaszerzést követően könyörtelenül ki is használt: 1-0! Még össze sem szedhette magát fejben az együttes, amikor újabb, hasonló rövidzárlat következtében 2-re nőtt a rivális előnye: 2-0! A Messi AS megtorpant, mentálisan pedig képtelen volt újítani; a védelem ugyan stabilizálódott valamennyire, azonban a támadójátékból ezen az estén jóformán semmit sem láthattunk. Az előreívelgetések nem váltak be, elől még a labda megtartása is nehéz feladatnak ígérkezett a szörnyű estét kifogó Kóczyéknak. A támadásokban kevés fantázia volt, ráadásul a passzok többsége pontatlanra sikeredett. A srácok egyre idegesebben játszottak, amely újabb hibákhoz vezetett, ennek eredményeképpen pedig még a félidő vége előtt újabb két gól terhelte a "pálmások" kapuját, így 4-0-s eredménnyel fordultak a csapatok. A második játékrészben semmi sem változott; a csapat ugyan küzdött, de ennek inkább csak küszködés lett a vége: nem sokkal a folytatást jelző sípszó után egy megpattanó lövéssel jelezte az ellenfél, hogy nem szeretné átaludni az összecsapás további részét sem: 5-0! Kedvenceink ugyan hajtottak a becsületgólért, de ezen a napon ez sem jött össze, ellenben a rivális gárda vágott még kettőt, kialakítva ezzel a 7-0-s végeredményt.

Ha csak a neveket hasonlítottuk össze a találkozót megelőzően, mindenki úgy érezhette, hogy ez egy nyerhető mérkőzés lesz. Ha csak az elmúlt meccseken mutatott javuló játékban bizakodtunk, azt hihettük, meglesznek az első pontok...ha csak...de nincs ha csak, a fociban nincs. Ismét elhullajtotta a 3 pontot a Messi AS, idén immáron hatodszor.

Az utolsó két összecsapás - a Huba és a DHISZ ellen - rendkívül nehéznek ígérkezik. A bajnokság 2 élcsapatáról van szó, akik ellen bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy bármiféle pontszerzésről beszélhessünk. A csapatot most össze kell szedni fejben, meg kell nyugtatni és időt adni a játékosoknak, ugyanis a keretet még mindig ugyanazok a nagyreményű ifjak alkotják, akik 6 meccsel ezelőtt is. Idővel kijöhet a lépés, addig viszont még láthatóan fejlődni kell.

A mérkőzés legjobbja: az összecsapáson nem nyújtott jó teljesítményt a csapat, mindenki alulmúlta tudását, azonban lehetett volna sokkal nagyobb is a vereség. Az, hogy ez nem így lett, nagyrészt Ferinek köszönhető, így a címet ezúttal ő kapja.

Az utolsó 2 találkozón még esély nyílik a pontatlanság orvoslására - minden értelemben.

Forza Messi AS!

Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése