2010. december 22., szerda

Következő állomás a Sentiago Herman Ottó

2010. 11. 10-én, szerdán kerül megrendezésre a szezon 7. mérkőzése; a Messi AS ezúttal a HUBA vendége lesz a Santiago Herman Ottó Stadionban. A jelenleg a tabella második helyét elfoglaló együttes várhatja nagyobb önbizalommal az összecsapást, azonban ostobaság volna már most leírni kedvenceinket, hiszen egy mérkőzésen bármi megeshet.

A keretben -mint eddig minden alkalommal- ezúttal is lesznek hiányzók, hiszen Varga maestro ezúttal nem számíthat Katára és Bálint atyára, de rendelkezésre fog állni Ildikó, Márti, Harsavin, Feri, Tamás, Norbi, Miki, Béla, Kóczy és visszatérhet Szemerédi is, aki nagyon hiányzott a csapatból az előző találkozón. Egyes források szerint a mester ezúttal a Harsavin - Feri, Tamás, Szemerédi - Kóczy - Miki formációval kezd - amelynek értelmében az első összecsapáshoz hasonlóan Harsavin lenne a hálóőr - de nem kizárt Norbi vagy Béla kezdőként történő szerepeltetése sem.

Ami az ellenfelet illeti: a HUBA remek formában van, eddig hat mérkőzésen van túl, ebből ötöt megnyert és mindössze egyet veszített el, ráadásul sikerrel vett összecsapásaik nem kis arányú győzelmek voltak. Az első fordulóban 4-2-re verték a Szt. Imrét hazai pályán, majd a Mikulás vendégeként 11-1-re diadalmaskodtak - úgy tűnik, a krampuszok rosszalló tekintete sem hatotta meg őket… Ezt követően ismét egy idegenbeli siker következett, ezúttal a Dorozsmát verték 8-0-ra, majd a Santiago Herman Ottóban kényszerítették megadásra a GFHF-et, ők 4-1-es vereséggel ballaghattak haza. Az 5. fordulóban, az „ősz mérkőzéseként” beharangozott DHISZ otthonában tett látogatásuk során végül elszenvedték idei eddigi egyetlen vereségüket, ellenfelük ugyanis 4-3-ra felülkerekedett rajtuk, a múlt alkalommal pedig 2-1-re verték hazai közönség előtt a UPC-t. Hiányzókról nem tudunk -kivétel az idény végéig az AS Roma-nál kölcsönben szereplő Julio Baptista-, így valószínűleg a legerősebb összeállításban állhatnak ki legjobbjaink ellen szerda este.

Akik komoly veszélyt jelenthetnek: a 7-7 találatnál járó Takács Gábor Áron, Olajos Gábor és Bagényi Tamás, a 3-3 gólt termelő Azzolina Francesco, Marton Róbert, Kocsis Nagy Zsolt és Kollár Attila, az eddig 2 találatot jegyző Kaszab Zsolt és az eddig egyszer betaláló Balázs André. A felsorolt nevek számából kikövetkeztethető, hogy tulajdonképpen bármely játékostól bárhonnan lehet számítani lövésre, így a védőknek nagyon résen kell majd lenniük, amennyiben szeretnék megakadályozni őket a gólszerzésben.

A múlt már elmúlt, így felesleges rajta rágódni-vallják sokan. Az előző mérkőzésen a Messi AS rendkívül simán, 7-0-ra kapott ki a SZEVASZ-tól; játékosaink az idény talán leggyengébb meccsét produkálták, az első 2 bekapott gól után teljesen megzavarodott a csapat, az összjátéknak és a támadásoknak pedig se híre se hamva nem volt. Ezt a találkozót gyorsan el kell felejteni, a hibákból pedig célszerű lenne tanulni, hogy az elkövetkezendő összecsapásokon ne kerüljön hasonló helyzetbe ez az amúgy rendkívül nagy reményű együttes.

A bajnokság tehát folytatódik, kiderül, hogy egy fordulóval a téli pihenő előtt mire lesznek képesek legjobbjaink. A két „vezércsapat” közül az első következik - a találkozó így rendkívül nehéznek ígérkezik -, de kedvenceink megfogadták: mindent el fognak követni a meglepetés érdekében. És ehhez még vérszerződés sem kellett…

Forca Messi AS!

Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése