2010. december 22., szerda

Katalin bírónő ezúttal nem ítélkezett - a mikrofonnál: Oltyán Katalin

„…biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximumot fogja kihozni magából”

Már csak két forduló van hátra a szezon őszi feléből, ráadásul a legutóbbi mérkőzésen a csapat az eddigi leggyengébb produkcióval rukkolt elő… Merre tovább? Van kiút? Lehet ilyenkor bármi bíztatót mondani? Nos, az utóbbi kérdésre biztosan választ kap az, aki elolvassa az alábbi interjút. A találkozó előtti beszélgetésen Oltyán Kata volt a vendégünk - immáron második alkalommal -, és az előző nyilatkozatához hasonlóan most sem hagyta otthon humorzsákját; az eleinte feszült légkörűnek várt sajtótájékoztatón a maga stílusához hűen nyugtatta meg a szurkolókat, hogy nincs nagy baj, a csapat továbblépett és a hibákból tanulva most már csak előre tekint. Vajon éppen ezért pont Őt küldte Varga mester a mai alkalommal? Nem lennénk meglepve.

Kb:-Az első 5 mérkőzés a töretlen fejlődésről, a lendületességről, az egyre jobban csapattá szerveződő fiatalokról szólt, majd elérkeztünk a 6. mérkőzéshez. Szerdán este a SZEVASZ látogatott a Camp Herman Ottóba, és a mérkőzés ugyanolyan jól kezdődött, mint az eddigiek, de két védelmi hibának - és az ezek után bekapott góloknak - köszönhetően összeomlott a csapat, és a vége egy 7-0-ás, kijózanító vereség lett. Mi történt a pályán?

OK:-A fiúknak nem volt jó napjuk és ez látszott a játékukon is. Egyszerűen úgy alakult, hogy az egész csapat bal lábbal kelt fel aznap reggel - értékelt viszonylag pozitívan a sztár.

Kb:-Ön a mérkőzést a partvonalon kívül kezdte. Milyen volt onnan látni az összecsapást, mi az, ami ezúttal hiányzott a csapatból?

OK:-Egyértelműen a korábbi lelkesedés. Szerintem az eddigi vereségek ekkor jöttek ki rajtunk, de az biztos, hogy ez a meccs volt a mélypont a számunkra.

Kb:-A mérkőzés után milyen volt a hangulat az öltözőben? Mit mondott Varga mester?

OK:-Dühös volt, hisz mindenki pocsékul játszott, márpedig az elvárható lenne, hogy a pályán a legjobb tudásunkat nyújtsuk minden körülmények között.

Kb:-De ezek szerint jogosnak találta az edző reakcióját?

OK:-Igen, abszolút megértem és egyet értek vele.

Kb:-A találkozót követően milyen volt a hangulat a színfalak mögött? Hogy érezték magukat a játékosok az előbbiekben említett 50 perc után?

OK:-Vajon milyen lehet a hangulat egy elvesztett meccs után, amit akár meg is nyerhettünk volna, ha nem játszunk borzalmasan?… beszélek én, aki egyáltalán nem tud focizni…-mosolyodott el a komika koronázatlan királynéja, majd hozzátette: ahogy az várható volt, nem ujjongott a csapat...

Kb:-El bírjuk képzelni. Az összecsapás óta eltelt pár nap: hogy látja, a játékosok túlléptek a vereségen?

OK:-Igen, talán a gödör aljáról már csak felfelé mehetünk alapelv illik legjobban a kialakult helyzetre.

Kb:-Kénytelenek lesznek felfelé araszolni, hiszen holnap már egy új erőpróba következik, ahol az ellenfél a jelenleg 2. helyezett HUBA lesz. Mire számít a mérkőzéssel kapcsolatban?

OK:-Nem tudom, nem vagyok jós - ércelődött sokak kedvence.

Kb:-De mégis hogy látja az esélyeket? Egy ilyen vereség után lehet esélyük a Baptisták ellen?

OK:-Hááát, ki tudja.... ha reálisan nézzük, akkor nem valószínű, hogy megnyerjük, sőt, valószínűleg nem fogjuk megnyerni, de biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximumot fogja kihozni magából, és most ez a legfontosabb.

Kb:-Ennyivel erősebbnek tűnik jelenleg a HUBA?

OK:-Nem tudom, nem értek hozzá - folytatta komédiáját egy csibész mosollyal az arcán a Messi AS üdvöskéje.

Kb:-Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, így kár lenne már most feladni. Evezzünk kicsit más vizekre: a napokban a klub hivatalossá tette, mely játékosok mezei fogynak a legnagyobb számban a boltokban. Az első helyen Harsavin 4-es számú meze van, a másodikon azonban a 7-es számú Oltyán feliratú relikvia áll. Meglepte a hír? Mivel sikerült kiérdemelnie a szurkolók szeretetét?

OK:-Azzal, hogy nem vagyok túl sokat a pályán… mármint csak a csapat érdekeit tartom szem előtt - érvelt vendégünk, bár a mondat második fele már alig hallatszott a szobában végigsöprő nevetéshullám miatt.

Kb:-Kicsit fókuszáljunk Önre is: amikor a pályán van, az oldalán sorra elhalnak az ellenfél rohamai. Mi a titka?

OK:-Csak egy kedves mosoly semmi több - öntött olajt a tűzre a még mindig csak 19 éves tinibálvány, majd amikor a teremben eluralkodó röhögőgörcsök sorozata véget ért, így folytatta: na jó, nem… ha nő van a pályán a férfiak jobban vigyáznak, hogy lehetőség szerint ne bántsák a "gyengébbet", ezért legjobbnak látják messziről kikerülni azt az oldalt ahol én vagy más női játékos áll. Egyébként szerintem nem szoktak elhalni a rohamok - fricskázott oda még egyet riporterünknek a sztár.

Kb:-A statisztikák nem ezt mutatják, de ebbe talán kár most belemennünk. Lassan közeledik az interjú vége, így már csak egy - minden alkalommal elhangzó - kérdés van hátra: Mit üzenne a szurkolóknak?

OK:-Szerezzenek még embereket, mert túl kevesen vannak! A jó eredmény eléréséhez feltétlenül szükségünk van a buzdításukra!

Kb:-Ha jönnek az eredmények, egészen biztosan növekedni fog az ő számuk is!

Forca Messi AS!

Kb.

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Megdícsérem a riportert, jól ír^^

    VálaszTörlés
  2. ezt am nem én írtam csak az én profilomon keresztül írt az illető:) jah, és köszönöm:)
    Kb.

    VálaszTörlés