2010. december 22., szerda

Aki Nagy Feróék felett áll - Varga Sándor, a csapat mentora nyilatkozott

„…a megfelelő emberek már megvannak, csupán az összeszokásból fakadó rutin hiányzik.”

7 mérkőzés van immáron a hátunk mögött, és már csak egy találkozó van hátra, méghozzá a listavezető DHISZ elleni. A legutóbbi összecsapáson hőseink 4-2-es vereséget szenvedtek a HUBA-tól, azonban a mérkőzés képe bíztatónak mondható. Az utolsó felvonás előtti sajtótájékoztatón ezúttal Varga mester osztotta meg velünk gondolatait.

Kb:-Túl vagyunk az ősz utolsó előtti mérkőzésén, a csapat 4-2-es vereséget szenvedett a HUBA-tól. Mit tudna mesélni a meccsről? Milyen volt kívülről a találkozó?

VS:-Köszöntöm az olvasókat! Kicsit előbbre ugranék, inkább arról beszélnék, hogy éreztem magam a mérkőzés előtt. Úgy gondolom nem volt túl felemelő a helyzet, a csapat éppen túl volt egy megalázó 7-0-ás vereségen - hozzátenném: az idei szezonban talán a leggyengébb teljesítményt nyújtottuk, az evangélikus testvérek teljesen megérdemelten nyertek- és előttünk állt a szezon talán két legnehezebb mérkőzése. Jelenleg a HUBA a bajnokság második, a következő ellenfelünk, a DHISZ pedig az első helyen áll. Győzelmet nem is, de tisztességes helytállást vártam el a csapattól. Kíváncsi voltam valóban megvan-e a játékosaimban az a hihetetlen tartás, ami már több mérkőzésen is szépítésre sarkallta a pályán levőket. Mindenesetre az megnyugtató volt számomra, hogy Szemerédi Máté újra a csapat rendelkezésére állt, valamint hogy ezúttal több cserével is rendelkeztünk.

Kb:-És egy teljesen más csapat futott ki a gyepre szerda este. Miben különbözött ez az együttes a SZEVASZ ellen kiállítotthoz képest?

VS:-Az ellenfelek korábbi eredményeit figyelembe véve nagyjából lehetett rá számítani, hogy esetlegesen melyik csapattól tudunk pontot rabolni. Az eddigi mérkőzéseink alapján mindenki úgy érezte, hogy talán nem tükrözné a valóságot, ha pont nélkül zárnánk az őszi fordulót, emiatt azt éreztük a SZEVASZ elleni mérőzés előtt, hogy ez lehet az utolsó esélyünk a pontszerzésre idén ősszel. Gondolom ez mindenkire nagy terheket rakott, rám mindenképpen, ezt pedig csak tetézte Máté hiánya. A bravúr sajnos nem sikerült, a SZEVASZ meglepően jó játékkal leiskolázott minket aznap. A HUBA elleni mérkőzésen ez a teher, a „győzni muszáj” nem lehetett rajta egyik játékoson sem. Talán ez lehetett az oka a váratlanul jó eredménynek.

Kb:-Kedvenceink pedig hajtottak, küzdöttek, és a játék képe teljesen másmilyenre sikeredett, mint az előző meccseken. Látott olyan jeleket, pozitívumokat, amelyekre a későbbiekben bátran lehet építkezni?

VS:-A SZEVASZ elleni mérkőzést kivéve az akarattal sosem volt gond. Az őszi szezon azonban tartogatott egy nagy meglepetést számomra is. Harsányi Ádámot a korábbi közös edzéseink során szerzett tapasztalatok alapján irányító szerepben képzeltem el. Sajnos ezt akkor is erőltettem, amikor már nem kellett volna. Több mérkőzésen keresztül látszódott, hogy most nem ez az ő helye, görcsösen játszott, nem jöttek tőle azok a dolgok, amiket egyébként szokott hozni. Ezért a mostani mérkőzésen -mivel elég jól tud védeni is- visszakerült a kapuba. Talán a többi játékos nevében is hálámat fejezhetem ki neki, hiszen fantasztikus megmozdulásai voltak, összességében remekül mozgott a kapuban. Itt kellett volna végig játszatni. A szezon első mérkőzésén is Ő védett és csak egy szerencsétlenül megpattanó labdán múlt a győzelem, nem a kapus teljesítményén. Úgy gondolom a védelem is szépen lassan összeérik, tehát a megfelelő emberek már megvannak, csupán az összeszokásból fakadó rutin hiányzik. A jövőt tekintve tanácstalan most már csak a támadó játékot illetően vagyok; egyénileg jók a csatárok, azonban az összjáték még hiányzik.

Kb:-Amennyiben így haladnak, bizonyára ők is meglelik helyüket a pályán. Tekintsünk kicsit előre: mit vár a DHISZ elleni mérkőzéstől?

VS:-Ahogy korábban említettem, az utolsó összecsapás a bajnokságot vezető csapat ellen lesz. Játszani még nem láttam őket, de az eredményeik magukért beszélnek; megérdemelten állnak a tabella első helyén. A mai mérkőzésen a sípot az egyik szervező, DHISZ csapattag sporttárs fújta. Úgy látom alapvetően szimpatizál az együttesünkkel, ezért azt gondolom, hogy egy mindkét csapat számára tétnélküli mérkőzésen talán nem fognak „véres szájjal” ránk rontani. Mivel a HUBA-nak a mai napon nem sikerült kellő mértékben növelnie az egyébként is szuper gólarányán, a DHISZ első helye már nem kérdéses. Azt gondolom egy esetleges kisebb arányú győzelem is megfelelő lesz nekik. Persze mi sem feltartott kézzel fogunk kivonulni a pályára. Jó mérkőzésre számítok.

Kb:-Úgy legyen! Nézzünk még egy kicsit a jövőbe: itt a nyakunkon a téli pihenő, és ezzel együtt a keret alakításának lehetősége is. Egyes sajtóértesülések szerint az eddigi 12 fős maximális kerettagszámot a Don Bosco Labdarúgó-szövetség 15 főre emeli. Terveznek bármilyen transzfert, erősítést?

VS:-Sajnos többször kerültünk kellemetlen helyzetbe azáltal, hogy egyébként nevezett játékosaink rendszeresen nem állhattak rendelkezésünkre, emiatt gondolom lesz csapatot elhagyó játékos is. Komolyabban fogjuk ezt venni, és csak olyan embereket nevezünk tavasszal, akik többnyire el tudnak és el is akarnak jönni a mérkőzésekre. Talán egy picit nehezebb a helyzetünk a többi csapatnál, mivel mi nem vagyunk Szegediek, az összecsapásokra eljutni mind a játékosoktól, mind a játékosok családjaitól extra türelmet és energia-befektetést követelt. Itt szeretném megköszönni a MicroSolutions Kft-nek, mint hivatalos szponzorunknak, hogy a mérkőzések csaknem 100%-ában vállalta a játékosok oda-vissza szállítását, gratis. A csapattal még nem beszéltem erről, de természetesen gondolkodom esetleges erősítésen is, azaz új játékosok meghívásán. Jelenleg 2 emberrel folynak a tárgyalások, egyikük -a nevét még nem árulnám el, de segítek annyit, hogy volt Szentesen korábban plébános- már szinte az öltözőnkben ül, ha fogalmazhatok így.

Kb:-Nos, az átigazolási piac napokon belül megnyílik, mi pedig várjuk a fejleményeket. A Messi AS jelenleg az egyetlen olyan csapat a mezőnyben, amely a játékszellemiséget tükrözve lányokat is foglalkoztat. Így, az idény felénél mit mondana Róluk és a teljesítményükről?

VS:-Így van, sőt a lányok nem csak nevezve lettek, rendszeresen kapnak játéklehetőséget is. Ilyen szempontból nem teszünk különbséget csapattagok között, mindenki azonos módon van kezelve a saját képességei szintjén. Éppen ma történt egy érdekes szóváltás köztem és a játékvezető között a mérkőzés közben. 4-0-ra vezetett a HUBA, amikor becseréltem Mártit. Erre a játékvezető megjegyezte, hogy ennél az eredménynél még nem kellene azért feladnunk... Éppen mondtam neki, hogy szó nincs itt feladásról, ők is a csapat tagjai és mindenféleképpen, azaz bármilyen eredménynél játéklehetőséget kapnak. A végére sem értem a mondatnak és máris megvolt az első válaszgólunk.

Kb:-Az őszi idényből már csak 1 mérkőzés van hátra, és tavaszig nem is lesz tétmérkőzés-legalábbis ebben a bajnokságban. A téli pihenő alatt terveznek közös edzéseket, vagy ez az időszak mindenkinek az egyéni tréningjeiről fog szólni?

VS:-Mindenképpen a közös edzéseket próbáljuk megszervezni. Az összjáték hiánya talán a legnagyobb problémánk jelenleg. A megfelelő helyszín hiánya sajnos még mindig pallosként lebeg a fejünk fölött. Mivel a mérkőzések lassan véget érnek, most már erre a kérdésre fogunk maximálisan koncentrálni. Úgy tűnik két lehetőség is adódik hirtelen, de erről most többet nem nyilatkoznék, nehogy végül két szék közül középre csücsüljünk.

Kb:-Kívánjuk, hogy mihamarabb megoldódjon ezen problémájuk. Még egy, immáron hagyományosnak tekinthető kérdés van hátra: mit üzen a szurkolóknak?

VS:-A mérkőzések lassan véget érnek erre a szezonra, de a bajnokság még javában tart. Minden kedves szurkolót szeretettel várunk a tavaszi fordulókban is. Azért a DHISZ elleni találkozót se írjuk még le, fiaink és lányaink megérdemlik a szurkolói támogatást ebben a hideg időben is!

Kb:-Köszönjük, hogy itt volt és megosztotta velünk gondolatait! További sok sikert kívánunk a folytatásban!

VS:-Örülök, hogy itt lehettem. Mi is szeretnénk megköszönni a szervezőknek a szervezést, az "ellenfeleknek" pedig a lehetőséget a játékra, illetve a többnyire sportszerű mérkőzéseket.

Kb:-Forca Messi AS!

Kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése