2011. október 13., csütörtök

Fájó vereség a Dorozsma ellen

2011. 10. 12-én, szerdán este 7-kor rendezték meg a Dorozsma-Messi AS mérkőzést. A találkozót megelőzően a szentesiek 100%-os mutatóval a 2. helyen álltak, míg soros ellenfelük egy vereségének és egy döntetlenjének köszönhetően csak a 8. helyen tartózkodott, így mindenképpen realitás volt a 3 pont megszerzése.

Varga mester az előző összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is viszonylag bő kerettel gazdálkodhatott, hiszen jelen volt Bartók Tamás, Harsányi Ádám, Tóth András, Wittmann János, Farsang Zoltán, Bige Csaba, Gyenes Béla, Molnár Norbert, Kóczán Balázs és a sérüléséből felépülő Szemerédi Máté is.

A találkozó rendkívül nagy iramban kezdődött, mindkét csapat a labda birtoklására törekedett, ez végül a Messi AS-nek sikerült jobban. Ennek ellenére már a 4. percben hidegzuhany érte a pálmásokat, ugyanis az egyik védőn szerencsétlenül megpattanó labda a már vert helyzetben lévő Tamás mellett a kapuba csorgott, 1-0! A csapat nem állt le, remekül reagálta le a bekapott gólt, és egy bedobás elvégzését, majd egy szenzációs Csabi passzt követően Harsányi az ellenfél kapujába pofozta a játékszert: 1-1! A gyors támadások továbbra is folytatódtak, és egy kontrát követően ismét előnybe került a vendéglátó, 2-1! Még mindig csak a 10. percben jártunk, amikor Kóczán szerzett labdát az ellenfél büntetőterületének előterében, amelyet Bigének továbbított, a most is biztos lábú csatár pedig nem hibázta el a ziccert: 2-2! A 16. percet mutatta az óra, amikor az ellenfél ismét magához ragadta az előnyt: 3-2! A Messi AS hajtott, küzdött, azonban egy kapitális bírói hiba közbeszólt: az ellenfél csatára tisztán fejelte ki a labdát a partvonalon kívülre, a játékvezető mégis nekik ítélte a bedobás jogát; az értetlenkedő játékosok és a fellazult védelem mellett pedig a hálóba juttatta a golyót az ellenfél: 4-2! A fehérmezesek tovább rohamoztak, és ennek eredménye lett Farsang Zoli gólja, aki ismét 1 gólra hozta fel a Kurcapartiakat: ezzel 4-3, és ekkor érezhettük igazán, hogy nem mindegy az az egy gól. A fordulást követően folytatódott az adok-kapok, amiből ismét a Dorozsma jött ki jobban: a fellazult védelmen 3-an robogtak át, és lógtak meg ezzel 2 gólra: 5-3! A Messi AS továbbra is próbálkozott, de az előző meccsekkel ellentétben hiányzott a játékukból a fantázia, és ezúttal nem állt melléjük Fortuna sem, több olyan kapufáig is eljutott a csapat, amelyből ha legalább egy bepattan, az talán új lendületet adott volna a srácoknak. Ehelyett a mérkőzés 40. percében jött a sokk: 6-3-ra húztak el a hazaiak, a védelem ismét átjáróházzá vált. 5 perccel a lefújás előtt Farsangék Zolija még kozmetikázott az eredményen, és ezzel ki is alakította a 6-4-es végeredményt.

Az előző összecsapásokkal ellentétben a Messi AS most nem volt rendben fejben, a koncentráció hiánya pedig a rendkívül szervezett ellenféllel szemben vereséghez vezetett. A pontnélküliséghez egy jelentősnek mondható bírói hiba is hozzájárult - kár érte. Zoli és Csabi gólérzékenysége ugyanakkor bíztató, Harsányi egyre inkább megérteti magát a társakkal a mezőnyben is, a többiek pedig egyre inkább összeszoknak, ami mindenképpen jó jelnek mondható a jövőre nézve.

Egy szurkoló így vélekedett nekünk küldött értékelésében: „Nem is baj talán, ha így az elején kikaptatok, jó ez ilyen kijózanító pofonnak. Ha megint nyertetek volna, lehet, hogy elszálltokJ”.

A meccs embere: a szervezettség hiányzott ezúttal a csapatból, de le a kalappal a fiúk előtt, mert látszott rajtuk, hogy nagyon akarnak, így mindenkinek kijár az elismerés. Ha egy embert kell megneveznünk, akkor két gólja miatt a választás ezúttal Farsang Zolira esik.

Ennek a meccsnek vége - a hibákat orvosolni kell, de kár tovább töprengeni rajta. 2011. 10. 14-én, pénteken 19:00-kor a tavalyi 2. helyezett DHISZ látogat a Messi AS-hez. A Dóm tériek eddig egy fölényes győzelmet és egy súlyos vereséget tudnak felmutatni, kérdés, a szentesiek ellen melyik arcukat fogják mutatni: DHISZőrséget fogunk állni, vagy DHISZnóvágás következik?

A kérdés a szokásos: Ki tud jelen lenni a mérkőzésen?

Kb.

15 megjegyzés:

  1. Én ezúttal nem leszek jelen, de nagyon szorítok majd nektek! Forca Messi AS!
    Kb.

    VálaszTörlés
  2. Terveim szerint megyek, és Lantos S. is jelezte, hogy tud jönni.

    Bige Cs.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Ahogy azt tegnap is jeleztem, megyek a meccsre.

    Üdv,
    András

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    András üzenete részemről is szóról-szóra igaz. (Kivéve az aláírás.:))

    WJani

    VálaszTörlés
  5. Hello!

    Én is mennék-jönnék a szentesiekkel, ha megoldható. És ha jól sejtem egy kapusmezre is szükségem lenne...

    VálaszTörlés
  6. én is megyek tuti :D
    Szentesre majd el tud vinni valaki kocsival a meccs után? :D

    VálaszTörlés
  7. Én is tudok menni és szeretnék a Szentesről induló-Szentesre érkező társasághoz csatlakozni, ha megoldható.
    Máté

    VálaszTörlés
  8. "a szentesiek ellen melyik arcukat fogják mutatni: DHISZőrséget fogunk állni, vagy DHISZnóvágás következik?"
    Ezen két perce röhögök... :)
    Sajnos én sem leszek ott, egyenlőre legalábbis így néz ki a dolog.
    Utazással kapcsolatban annyit tudok, hogy Jani, Sanyi, Csabi, Zoli, Béla már jelentkeztek egy autóra.
    Valószínűleg Feri is tud menni, így adott lesz, hogy két autóval átmentek.
    Ha nem, fogalmam sincs, hogy lehetne megoldani az átjutást... :(

    VálaszTörlés
  9. Sanyi! Lehet, hogy későn szólok, de nem tudnád eljuttatni valahogy azt a 42-es hernyós cipődet, amit említettél? Még mindig nem sikerült sajnos vennem, és a teremcipő amiben játszom kezd gallyra menni.

    VálaszTörlés
  10. Ja, az előbb Bige Cs. voltam...

    VálaszTörlés
  11. Tervezem, hogy bemegyek ma Janihoz, akkor elviszem.

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!

    Most beszéltem Ferivel, sajnos biztos, hogy nem tud jönni ma.
    Így fogalmam sincs, hogy megy át a csapat egy része.
    Jani kocsijában Jani, Zoli, Sanyi, Csabi és Béla már jelentkezett. Ez áll?
    Sajnos én sem mehetek ma. Annyit feltudok ajánlani, hogy ha valaki elvezeti az autónkat, odaadom.
    Indulás 17:30, Plébánia elől.
    Ha jól értem akkor még utazni szeretne Harsa, Máté (oda-vissza), illetve Tamás (vissza), igaz?

    VálaszTörlés
  13. Igen, én is Szentesről szeretnék átjutni valamint vissza. Pont most beszéltem Gy. Tamással, őt pedig valóban a visszaút érdekelné. Remélem meg tudjuk oldani valahogy...
    Máté

    VálaszTörlés
  14. Van egy jó hírem a Szentesről ill. Szentesre utazóknak: 2 személyautóval startolunk a szokott helyről 17.30h-kor, tehát mindenkit tudunk hozni-vinni! :)
    WJani

    VálaszTörlés