2011. október 5., szerda

Elkapták a rajtot: 8-1!

A Messi AS a 2010/2011-es próbaidényt követően nagy tervekkel vágott neki a az új szezon nyitómérkőzésének, ahol az ellenfél a UPC csapata volt.

Nyáron nem történt sok mozgás a csapat háza táján: bár voltak távozók (Miki, Kata, Ildikó), érkeztek is játékosok. A tavalyi próbajátékon mind Lantos Sanyi, mind Bige Csabi, és Farsang Zoli is maradandót alkotott, így a klub megvásárolta őket, illetve egy teljesen új szerzemény, Gyenes Tamás szerződését is nyélbe ütötte a szentesi gárda. A keret tehát jelentős erősödésen ment keresztül, így pedig már okkal bizakodhattak a pálmás együttesért szorítók.

Az új idény első féléves sorsolása keserédesnek mondható; a szezonrajt a tavalyi 7. helyezett UPC-vel kezdődik, az elmúlt évben 9. helyezett Mikulással folytatódik, ezt a középcsapatnak számító Dorozsma követi, később azonban a tavalyi kiírás két gigásza, a DHISZ és a HUBA következik - egymás után. Az erőltetett menet a SZEVASZ-szal folytatódik, amelyet az egyik idei újonc, a Herman Ottó Kolesz csapata követ, a félév pedig a 2 Szt. Imre elleni összecsapással zárul.

Az első mérkőzés előtt nem volt minden jel a legbiztatóbb: Varga mester nem lehetett jelen a nyitányon, de az összecsapásra nevezettek névsorában Bálint atya, Lantos Sanyi, Bartók Tamás, Bélteki Feri, Szemerédi Máté és Molnár Norbi nevét sem találhattuk. A keretet így Harsányi Ádám, Wittmann Jani, Farsang Zoli, az újdonsült csapatkapitány, Tóth András Csaba, illetve Kóczán Balázs, Bige Csaba, Gyenes Béla és Gyenes Tamás alkották. 8 játékos- nem túl sok, de mégis több, mint a tavalyi idény legtöbb meccsén jelenlevők száma.

Első ellenfélként az a UPC következett, aki az első félévben még 3-2 arányban felülkerekedett a szentesieken, a második felvonásban viszont már kedvenceink diadalmaskodtak 2-1-re. Az aktuális rivális tavaly a 7. helyen végzett, így a térdre kényszerítésük egyáltalán nem tartozott a lehetetlen kategóriába.

A mérkőzést kissé álmosan kezdte a szentesi sztáralakulat, és csak a szerencsének -illetve az ellenfél sportszerűségének- köszönhette, hogy nem kapott gólt a negyedik percben; egy remek lövést - és Harsányi védést- követően pattant a labda az ellenfél egyik játékosa elé, ő azonban csak kézzel tudta a játékszert a hálóba juttatni, így a bíró természetesen érvénytelenítette a találatot- azonban ez egy figyelmeztető jel volt a pálmásoknak, hogy ha nem kapják össze magukat, komoly KO is lehet a vége. Szerencsére vették a lapot kedvenceink, így pár perccel később Farsang Zoli egy higgadt, ám annál szenzációsabb csel után juttatta a hálóba a labdát, megszerezve ezzel a saját és a Messi AS idénybeli első gólját: 1-0! A mérkőzés nem ült le, az iram nagyon jó volt, a csapaton pedig a szervezettség jelei kezdtek látszódni, egy kihagyásnak köszönhetően azonban egyenlített az ellenfél a félidő derekán: 1-1! A szentesi elit ekkor állt igazán nehéz próba előtt, ugyanis tavaly ezekben az esetekben sorra megtörtek a támadások és idegessé váltak a játékosok. A csapaton kisebb zavar jelei mutatkoztak, és a UPC egymás utáni 5(!) kapufája kellett ahhoz, hogy legjobbjaink ismét feleszméljenek. Mikor újra magukra találtak, remekül tartották meg a labdát, és még a félidő vége előtt, 10 percen belül háromszor is mattolták a UPC kapusát Andris, Tamás és Zoli révén: 4-1! A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a fehérmezesek sorra vezették támadásaikat, a cserékkel folyamatosan frissített gárda pedig lendületben maradt az egész találkozó során. Helyzetek váltogatták egymást mindkét oldalon, az adok-kapokból viszont a Messi AS jött ki jobban, ugyanis míg az ellenfél támadásait vagy saját idegességük, netán a kapufa, esetleg Harsányi hiúsította meg, addig a Messi AS-nél Béla, Zoli, és Csabi (2-szer is) megzörgették a hálót: 8-1!

Összegezve: az idény első találkozóján egy nagy reményekkel induló Messi AS-t láthatott a közönség, amely egy remek csapatkapitánnyal, egy bombaformában játszó Zolival és a többiek rendkívül hasznos játékával igen nagy meglepetése is lehet az idei évnek.

A mérkőzés embere: ezúttal Farsang Zolira esett a választás, aki mesterhármasával a házi góllövőlista élére állt, találatai melletti rendkívül érett és hasznos játéka pedig nagyban segítette a csapatot a sikeres szezonkezdetben.

A sikert ki kell élvezni, azonban itt az idő a következő feladatra koncentrálni. 2011. 10. 07-én este 20 órakor a tavalyi 9. helyezett Mikulással randevúzik a Messi AS.

A kérdés: ki tud részt venni a mérkőzésen?

Kb.

9 megjegyzés:

  1. sajnos nem tudok :(
    Norbi

    De nagy gratuláció mindenkinek a győzelemért :)

    VálaszTörlés
  2. "A sikert ki kell élvezni, azonban itt az idő a következő feladatra koncentrálni. 2010. 10. 07-én este 20 órakor a tavalyi 9. helyezett Mikulással randevúzik a Messi AS."

    Nem 2011-et írunk? :D

    Béla

    VálaszTörlés
  3. De, 2011-et írunk... miért is? :D
    Kb.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos nem tudok játszani pénteken, mert augusztus vége óta küszködök egy combizom húzódással,amit reméltem h mostanra legalább elmúlik. Ma próbálkoztam kocogással, de ott is éreztem még a húzódást szóval sprintekkel nem erőltetném, szeretnék 100%-os lábbal pályára lépni, nehogy még jobban visszasérüljek. Nem tudom h ez a 100%-os állapot mikor fog bekövetkezni, mert már 5hete várok rá. Még1szer bocsánat mindenkitől és csak így tovább srácok mint az előző meccsen.Hajrá MessiAs!
    Máté

    VálaszTörlés
  5. Én is megyek. Beszéltem Zolival, aki szintén jön! Sanyi szeretne jönni, de még "csak" 80%. Holnap kora délutánig eldől, hogy tud-e jönni.
    WJani

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!

    Mint ahogy azt már jeleztem régebben, sajnos holnap este nem tudok menni. Cserébe magam helyett Bartók Tomit tudom delegálni! ;)

    András

    VálaszTörlés
  7. Jó hír: holnap Csabi is ott lesz!
    WJani

    VálaszTörlés