2011. október 10., hétfő

3-0-t érő 6-2

2011. 10. 07-én, pénteken este a Don Bosco Ökumenikus Labdarúgó Bajnokság 2. fordulójában a Messi AS azzal a Mikulással találkozott, amely ellen a tavalyi idényben egy vereség mellett egy győzelmet is fel tudott mutatni.

Azt már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a Mikulás nyáron nem igazolt jelentősebb „krampuszt”, azonban az egyik alapító tag -nevezetesen Kecskés László- távozott, így a szurkolók joggal várhatták el a jó eredményt.

A mieink közül viszonylag bő keretet tudhatott magáénak Varga mester, aki ezúttal 9 emberrel -Bartók Tamás, Harsányi Ádám, Wittmann János, Farsang Zoltán, Bige Csaba, Lantos Sándor, Gyenes Béla, Gyenes Tamás, Kóczán Balázs - számolhatott, így minden előjel biztatónak tűnt, és jó esély mutatkozott egy remek találkozóra. Az összecsapás előtt azonban azzal kellett szembesülniük a szentesieknek, hogy az ellenfél nem tud kiállítani 6 főt, ugyanis csak 3-an jelentek meg, így a mérkőzés automatikusan a pálmások győzelmét hozta a szabályok szerint, amelyet mindkét fél egyformán el is fogadott. A Mikulás az előző meccsről ottmaradt 3 „jó gyereket” befogadott a csapatába, így egy barátságos edzőmérkőzésre azért sor kerülhetett.

A mérkőzést a Messi AS kezdte jobban, a rohamoknak pedig már a 7. percben eredménye volt: a támadással feljövő Harsányi egy szép kényszerítőzést követően talált a kapuba, ezzel előnyhöz juttatva kedvenceinket: 1-0! A másodikra sem kellett sokat várni: szép összjátékot követően került Gyenes Tamás elé a labda, akinek nem remegett meg a lába a nagy helyzetben, ennek köszönhetően pedig már 2-vel mentek legjobbjaink. A találatot követően kicsit talán kiengedett a csapat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az ellenfél az első támadását gólra váltotta: 2-1! A Messi AS szerencsére még időben észbe kapott, és Bige Csabi lévén ismét 2 gólosra növelte előnyét: 3-1! A fordulást követően is lendületben maradt a Dél-alföldi sztárgárda, aminek köszönhetően Csabi duplázta meg aznapi góljainak számát: 4-1! Az ellenfél becsületére legyen mondva, az utolsó percig nem adták fel, és egy tetszetős akciót követően ismét 2 gólra zárkóztak fel: 4-2! A második játékrész derekán jártunk, amikor a találkozó talán legszebb góljának tapsolhatott a közönség: egy gyönyörű kontrát vitt végig a csapat, amely Zolinak köszönhetően ismét 3 góllal lógott meg riválisától: 5-3! A két egyöttes a meccs végére azért visszavett a tempóból, tartalékolva a következő összecsapásokra, de gólt ettől még láthatott a publikum: egy kontratámadást követően Gyenes Tomi tette fel aznapi teljesítményének i betűjére azt a bizonyos pontot: 6-2! A csapatok ugyan még próbálkoztak a hátralevő időben, de több találat nem esett.

A Messi AS remek csapatmunkával és kimagasló egyéni teljesítményekkel nőtt ellenfele fölé, így a győzelem teljesen megérdemeltnek mondható.

A mérkőzés embere: számos ember pályázik ismét a címre, hiszen a csapat nagy része remek teljesítményt nyújtott: Bartók Tamás végig biztos pont volt a kapuban, a védelem remekül szűrt, a középpályán folyt a játék, elől pedig remekül fejezték be a támadásokat a csatárok. A címet hatalmas mezőnymunkája és két gólja miatt ezúttal Bige Csabinak ítéljük.

A meccs legjobbját a mix-zónában kaptuk el, ahol a 2. találatáról faggattuk:

„A félpályán történt szerelést követően a jobbösszekötő helyéről, kb. 9 méterről a hosszú fölső sarokba kapufás gólt lőttem, amely méltán vonulhat be a sporttörténelembe. Aztán cserét kértem, hogy más is szóhoz jusson a találkozón” - emlékezett vissza Csabi.

Folytatás szerdán, 19 órakor a Dorozsma ellen. Kire számíthatunk?

Forza Messi AS!

Kb.

12 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Nekem oké a szerda!

    Üdv,
    András

    VálaszTörlés
  2. Ilyen elismerő szavak után, még motiváltabban, a válaszom csak Igen lehet!
    Bige Cs.

    VálaszTörlés
  3. én is mennék szivesen, de sajnos órám van :S de lélekben veletek leszek :D hajrá, Srácok!!! :D

    VálaszTörlés
  4. Én ott leszek! Béla

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Én sem hagyom ki! :)
    WJani

    VálaszTörlés
  6. Beférek még az autóba?
    Béla

    VálaszTörlés
  7. Hazafelé lehet, h én is veletek mennék, amennyiben beférek. Kb.

    VálaszTörlés
  8. Új infó: Zoli véglegesítette, hogy tud jönni. Ugyebár fix már rajta kívül Csaba és én is. Reméljük Sanyi is velünk tart (ő szeretne!), de csak szerda kora délutánra dől el, hogy akadályoztatva lesz-e.
    WJani

    VálaszTörlés
  9. sokat javult a húzódásom. tudom vállalni a játékot. 3/4 hétre ott vagyok a kolesznál
    Máté

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!

    Sikerült kölcsönkérnem egy 7 személyes autót.
    Indulás 17:30-kor a Plénánia elől:
    Eddig jelentkeztek utazásra:
    - Csaba
    - Jani
    - Zoli
    - Norbi
    - Béla
    - Én
    Függő még Sanyi.
    Illetve hazaúton esetleg Balázs (ha jól értettem 8 személy is megoldható, szűkösen).

    Gyertek!

    Forza Messi AS!

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    Én is ott tudok lenni. :)

    VálaszTörlés
  12. Ma csinálni kellene csoportképet.
    Mindenki vegye fel a legszebb mezét. :)

    VálaszTörlés